Välkommen till Brf Husaren 19!

Fastigheten Fräkne 4, i hörnet Regementsgatan 19 – Roslins väg 1, byggdes åren 1929-1930. Det var då ett av de allra första husen på norra sidan av Regementsgatan.

År 2001 genomförde dåvarande ägaren Wihlborgs fastighets AB en omfattande renovering där bland annat ytterväggarna tilläggsisolerades och fick ny fasad,  alla fönster byttes ut mot nya treglasfönster i samma utseende men med extra bullerdämpning, taket fick ny beläggning och balkongerna renoverades. I samband med den omfattande renoveringen rustades även även tvättstugan upp till en modern tvättstuga med nya maskiner. Även cykelgarage och soprum inreddes i källaren. Gården planerades om med träd, buskar och sittmöbler.

År 2002 övertogs fastigheten av de boende, som bildat bostadsrättsföreningen Husaren 19, där namnet anknyter till Kronprinsens husarregemente som fanns där Kronprinsen nu finns. I år firar föreningen tioårsjubileum under december månad.

År 2005 skedde en renovering och inklädnad av avloppsstammarna. Alla vattenrör är bytta och badrummen våtrumssäkrades och kaklades. Fastigheten är efter detta i mycket gott skick.

Fastigheten består idag av 32 lägenheter i storlekar från 1:or till 6:or fördelade på en yta som totalt är 2522 kvm. Föreningen har 32 medlemmar. De boende utgörs av ensamstående, barnfamiljer och par i alla åldrar. Alla är välkomna i Husaren19!

Logga in

 
 

 

Nyheter från sbc.se

Är era stadgar anpassade till de nya lagarna? Vi hjälper er! 2017-11-02 | Ny lag kräver nya stadgar. Säkerställ att era stadgar gäller med hjälp av SBCs... »

Hur hanterar styrelsen problem i soprummet? 2017-06-15 |   Att det slarvas i soprummet har länge varit ett omdiskuterat ämne bland bostadsinneha... »

Dags att hyresförhandla - låt SBC göra jobbet 2017-06-12 | Har ni bostadshyresgäster boende i er förening och önskar ni höja hyran för dem?  Vi ka... »